3 января

0 comments

PUTEREA DE A MERGE MAI DEPARTE

“Culoarea traseului din viața ta, depinde doar de optimismul și firea ta artistică.”

(Viorica Eremciuc-Okhrimovskaya)

La fel cum viața este un amalgam de sentimente, emoții, fapte, realizări, evenimente, furtuni, la fel și oamenii sunt diferiți. Căci dacă am fi toți egali, nu am mai putea diferenția pe cei buni de cei răi, pe cei slabi de cei puternici, nu am mai putea aprecia unicitatea și originalitatea fiecărui dintre noi. Nu ne-ar mai intra în amintirea și sufletul nostru anumite persoane.

În viață, unii dintre noi sunt puțin mai norocoși, alții mai mult. Dar de fapt, norocul în sine constă în organizarea personală, în fixarea, focusarea și realizarea scopurilor personale, în perseverență, răbdare și abilitatea de a ne ridica de fiecare dată când ne împiedicăm sau cădem atât fizic, material cât și emoțional în această viață. Totodată oamenii se diferențiază prin curajul și caracterul de care dau dovadă atunci când se ridică în urma căderilor reale și naturale, prin modalitatea în care urcă spre scara viselor sale.

Din păcate, nimeni în viață nu a creat o vestă împotriva rănilor pentru a rezista loviturilor, dezămăgirilor, insultelor, trădărilor, pierderilor pe care le întâlnește omul în viața sa.

Fiecare din noi se ciocnește cu emoțiile provocate de aceste lucruri. În dependență de personalitate, de tăria de caracter, de alegerile ce le facem, unii din noi își revin mai rapid, altora le ia ceva mai mult timp. Iar cei mai slabi, din păcate cad pradă acestor săgeți ascuțite și dureroase ale vieții și practic nu mai au puterea de a se ridica din nou. Cert e că fiecare durere are antidotul său, trebuie doar să îl căutăm și să ne dorim cu adevărat vindecarea, fie că o facem pentru noi, fie că ne motivează cineva sau ceva. Căci doar într-o minte și un corp sănătos se pot naște lucruri mărețe și frumoase!

În continuare ai parte de 8 utilități de la VEO, despre cum ai putea să îți fortifici puterea de a merge mai departe în situațiile mai proaste din partea vieții.

  1. Urmează unul din principiile de coaching — trecutul este tabu, te fixezi doar pe prezent și viitor. Setează scopuri concrete spre care ar fi bine să te deplasezi constant. Fii conștient/ă și trezește-te la realitate. Trecutul nu mai poate fi schimbat, oricât ai plânge, te-ai ruga ori ți-ar părea rău. În schimb, în mare parte poți influența prezentul și viitorul tău. 
  2. Nu căuta vinovați, acest fapt nu va salva situația, în schimb îți vei agrava și mai mult situația emoțională și psihologică. 

  3. Găsește partea pozitivă a lucrurilor în baza situației negative de care ai avut parte în viața ta. Știu, că la prima vedere pare un lucru absolut imposbil, dar crede-mă că există cel puțin un punct pozitiv chiar și în cea mai tragică situație din viața ta. 
  4. Depistează și extrage lecțiile ce au fost date din experiența/situația dată.
  5. Dă-ți frâu la emoții — plânge, urlă, țipă, strigă cât ai nevoie, dar de dorit să o faci într-un mediu mai izolat, fără ca să afectezi alte persoane sau în mediul unei persoane foarte apropiate care într-adevăr îi pasă de tine și e gata să fie suportul tău în această situație. Acest lucru îți va curăți sufletul de emoții negative.

  6. Caută și citește istorii inspiraționale cum s-au descurcat alții în astfel de situații. Fii sigur/ă că nu ești singurul care a trecut prin așa situație. Sunt persoane care au trecut prin situații și mai complicate. 
  7. Nu permite nimănui să te jelească, inclusiv tu pe tine. Cu cât mai mult alții te vor compătimi, cu atât mai mult te vei complace în rolul de victimă și îți vei pierde puterile de a merge mai departe. 
  8. Roagă-te la puterea Supremă în care crezi, să îți dea putere să mergi mai departe și crede în această PUTERE și în acea SPERANȚĂ – că tot ce se face se face spre bine, chiar dacă inițial nu vezi sensul acelui bine.

”Curajul nu înseamnă puterea de a merge mai departe. Curajul înseamnă să mergi mai departe deși nu ai putere.”

(Napoleon Bonaparte)

Oricât de condimentată nu ar fi viața noastră, fiecare din noi este unica persoană care are puterea de a-și gestiona viața după bunul său plac. Fiecare din noi deține toată puterea necesară de a depăși orice în viață. Chiar și după cele mai mari furtune, într-un final, apare soare. Noi suntem mai puternici decât ne imaginăm; amintește-ți vorba arhicunoscută: ce nu ne omoară, aceea ne întărește.

Nu e cazul să ne blocăm sufletul și mintea atunci când suntem răniți, e bine să fim siguri că există leacul necesar pentru tratarea stării noastre. Trebuie doar să conștientizăm cât mai rapid că dacă alegem să rămânem blocați în rolul de victimă de acum în colo, atunci ne desenăm un viitor prea sumbru și ne privăm de toate bucuriile vieții de care putem avea parte.

Cel mai sănătos și recomandat lucru e să ai curajul de a te ridica în viață de fiecare dată când te împiedici sau cazi, să ai curiozitatea de a ajunge la finalul călătoriei tale în viață și să vezi care a fost totuși misiunea ta pe acest pământ!

Privește mereu partea pozitivă a lucrurilor, dar și partea pe care trebuie să o însușești! Căci fiecare zi în viața noastră e o lecție, uneori avem parte de lecții plăcute, interesante; alteori mai puțin plăcute, mai amare; alteori de teste; alteori de examene mai solide.

Într-un final, VIAȚA e frumoasă și merită trăită cu tot amalgamul ei de oameni, de sarcini, de lecții, de evenimente, de emoții!

Cu mult drag și respect,
Viorica Eremciuc-Okhrimovskaya,
Business, Career & Life Coach.
Sursa foto: arhivă personală


S-ar putea să-ți placă și...

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Înregistrează-te la o sesiune de coaching GRATUITĂ de 20-30 min.