28 сентября

0 comments

8 PAȘI CUM SĂ ATRAGEM NOROCUL ÎN VIAȚA NOASTRĂ

„Cred în noroc. Cu cât muncesc mai mult, cu atât am mai mult noroc.”

(Thomas Jefferson)

Sunt diverse „rețete” de atragere a norocului și banilor în viața noastră. De la lucruri logice până la lucruri banale. În acest articol nu voi scrie despre ce tip de flori trebuie ținute în casă sau despre ce ritualuri trebuie de făcut, nici despre sfaturile babei Vanga și nici despre mantrele pe care trebuie să le spui portofelului tău pentru a-ți oferi bani din belșug. În schimb voi scrie despre lucrurile testate, care funcționează nu doar în cazul meu ci și la marea majoritate a oamenilor NOROCOȘI. 

Toata viața noastră este făcută din alegeri, uneori conștiente, uneori inconștiente, alteori spontane sau intuitive. Acest „NOROC”, pe care unii consideră ca altora le cade din cer, e format de fapt pur și simplu din alegerile conștiente sau intuitive pe care le facem noi. În acest fel ne creștem șansa de a face parte din comunitatea oamenilor norocoși. Calitatea alegerilor în sine depinde de gradul de responsabilitate pe care noi ni-l asumăm în viața noastră pentru acțiunile ce le întreprindem. 

Așadar, primii doi pași spre atragerea norocului în viața noastră sunt:

1. FII RESPONSABIL.

Cu cât mai devreme ne asumăm responsabilitatea pentru prezentul și viitorul nostru, cu atât mai rapid schimbăm cursul vieții noastre spre un traseu mai îmbelșugat și mai armonios. 

„Nu critica, nu condamna, și nu te plânge.”

(Dale Carnegie)

Odată ce am părăsit băncile instituțiilor studiilor de specialitate, deja nimeni nu este vinovat pentru ceea ce vom avea. Vorba aceea:„cum ți-i așterne, așa și vei dormi”, iar până atunci depindem de părinți și de alți factori externi.

2. FĂ ALEGERI CONȘTIENTE ȘI INTUITIVE. 

De ce le menționez pe ambele? Pentru că ambele fac lucruri la fel de bune. S-a demonstrat că intuiția omului de cele mai multe ori oferă rezultate frumoase și nu dă greș.

„Alegerea, și nu șansa e cea care ne determină destinul.” (Franklin Delano Roosevelt)

„Mintea intuitivă este un dar sacru și mintea rațională este un servitor credincios. Am creat o societate care valorifica servitorul și a uitat darul.”

(Albert Einstein)

3. FII POZITIV.

„Trăim cu toții sub același cer, dar nu avem același orizont.”

(Konrad Adenauer)

Oamenii pozitivi sunt mai predispuși de a simți norocul. Ei sunt cei care văd în orice lucru (situație) partea bună a lucrurilor și tot ei au curajul și abilitatea de a se ridica după fiecare eșec ce îl întâmpină în calea lor. Deoarece pentru ei eșecurile nu există, ci doar unele lecții asupra cărora au nevoie de un pic de timp pentru a reflecta asupra mesajului pe care trebuie să îl învețe din acea situație. După care cu noi forțe merg mai departe spre noi reușite și spre alte doze de noroc.

„Puterea adevărată este cea psihică.” (Georgescu Harry)

4. FII DESCHIS ȘI COMUNICATIV. 

Persoanele cu o minte deschisă și cele ce pun accent pe comunicare, profită de mai multe șanse de noroc față de cei sceptici. Testează timp de cel puțin 21 de zile tehnică de a nu oferi un refuz categoric la orice ofertă îți apare în cale. Cel puțin, răspunde în loc de „NU” – „Mulțumesc, o să mă gândesc”. Încearcă să cauți mereu partea pozitivă a lucrurilor, analizează ce poți câștiga din situațiile care ți le aruncă viața în drumul tău. Consideră fiecare om întâlnit în viața ta ca pe o binecuvântare sau pe un învățător. Vei observa cum viața ta va prinde un alt contur, unul mult mai colorat și mai luminos. 

Reține! În viață coincidente nu există. Totul se întâmplă cu un anumit scop.

„Coincidența este felul lui Dumnezeu de a râmâne anonim.” (Albert Einstein)

5. INVESTEȘTE ÎN CUNOȘTINTELE TALE. 

Cu cât vei cunoaște mai multe, cu atât mai multe uși spre noi oportunități ti se vor deschide și cu atât mai multe șanse de remunerare vei obține pentru serviciile ce le prestezi. 

„Oamenii bogați se dezvoltă și învață permanent. Oamenii săraci cred că știu deja totul.”

(T. Harv Eker)

6. STABILEȘTE-ȚI SCOPURI INTELIGENTE (SMART) ȘI FII HARNIC.

„Leneșul are totdeauna chef să facă ceva, dar începând de mâine.”

(Vauvergnades)

Persoanele care au abilitatea de a-și transforma visele în scopuri concrete, automat își rezervă locul în comunitatea oamenilor norocoși. Nu e destul doar să poți a stabili scopuri inteligente, e nevoie și să dai din coate pentru realizarea lor, să fii GOSPODAR/GOSPODINA pe viața ta. Doar prin acțiune în direcția unei viziuni clare poți să devii un magnet al atragerii norocului în viața ta.

„Omul înțelept nu-și calculează șansele. El își fixează țelul și apoi îl atinge.” (Lao Tse)

7. IMPLEMENTEAZĂ ÎN VIAȚA TA RECUNOȘTINȚA.

„Cel ce este mulțumit nu poate fi distrus niciodată.”

(Lao Tse)

Mulțumește în fiecare zi pentru ce ai, dar în același timp tinde mereu să ai mai mult. Bunăstarea intră în viața oamenilor ce pot fi recunoscători cu adevărat. 

„Înainte să vă supăraţi pe cel care vă pune la treabă, amintiţi-vă că fără presiune nu se formează diamantele.” (Mary Case)

8. AI ÎNCREDERE ÎN TINE.

„Suntem ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem ia naștere din gândurile noastre. Cu gândurile noastre construim lumea.”

(Buddha)

Să știi că poți realiza orice poate concepe mintea ta. Ai nevoie doar de focusare, acțiune și în dependență de caz să dobândești abilitățile personale și profesionale ce îți lipsesc pentru a-ți realiza scopurile setate. Niciodată nu da mâinile în jos, atunci când ești epuizat și simți că nu ai chef și puteri pentru nimic, trage o gura de aer, încarcă-ți bateriile cu energie și noi forțe și pornește mai departe la drumul tău spre noroc. Totul se poate de obținut prin planificare, acțiune, perseverență și răbdare.

„Valoarea omului se măsoară după greutăţile biruite de el.” (Voltaire)

Dacă ai ajuns să citești până la finalul acestui articol, TE FELICIT — ai mai făcut un pas spre drumul presărat cu vitamine de noroc în viața ta. 

Dragul meu cititor, nu uita să îți iei doza zilnică de „vitamine” pentru a-ți întări imunitatea și a ajunge pe tărâmul unde trăiesc doar norocoșii.

Cu drag și respect,
Viorica Eremciuc-Okhrimovskaya,
Business & Career Coach

Surse foto: www.pixabay.com, www.pexels.com


S-ar putea să-ți placă și...

PUTEREA DE A MERGE MAI DEPARTE

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Înregistrează-te la o sesiune de coaching GRATUITĂ de 20-30 min.